“Haidy pakte onze aandachtspunten en zorgtaken altijd meteen op. Het deed ook goed om haar verslagjes te lezen.”

Reacties

Liefde en toewijding

‘Haidy heeft mijn hoogbejaarde, demente vader een aantal maanden bezoekjes gebracht. Wij konden merken dat zij vanaf het begin veel liefde, toewijding en betrokkenheid toonde.

Het was fijn dat zij de aandachtspunten en zorgtaken die wij meegaven, altijd meteen oppakte. Daarnaast merkten we dat zij ook vanuit zichzelf vindingrijk was in het vorm geven van haar tijd bij mijn vader. Het deed altijd goed om haar verslagjes te lezen, waardoor we ook wat op de hoogte bleven van hoe het met hem ging.

Al met al zijn we heel blij met haar inzet geweest. Helaas hebben we het door omstandigheden veel eerder moeten beëindigen dan we hadden gewild.’

– Loes

“Ik schakelde Haidy in om de periode naar een verzorgingstehuis te overbruggen.”

Reacties

Avonden en nachten

‘Nadat mijn oma thuis was gevallen en niet meer alleen thuis kon blijven zaten we even met de handen in het haar. Om te periode naar een verzorgingshuis te overbruggen, heb ik Haidy ingeschakeld om de avonden en nachten bij mijn oma te zijn.

In die 5 maanden hebben zowel mijn oma als ik kunnen ervaren dat Haidy de juiste vaardigheden heeft die je zou wensen nl. verzorgende kwaliteiten, gevoeligheid voor de wensen en behoeften van ouderen en goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Daarnaast is Haidy ook vriendelijk en ondersteunend. Mijn oma heeft erg genoten van haar gezelschap en de vele gesprekken met diepgang in verschillende onderwerpen waarvan het geloof een belangrijke was.’

– Nathalie

“Haidy en Alex hadden een klik. Ze waren enorm op elkaar gesteld.”

Reacties

Lichtpuntje in donker bestaan

‘Mijn vriend Alex was een zeer leuke en energieke man. Hij kon zeer goed koken en las veel. Hij had een grote vriendenkring en iedereen was erg op hem gesteld. In de loop van 2014 werd hij op 78-jarige leeftijd blind. Dit kwam onverwachts en hard aan. Vanaf dat moment kreeg hij te maken met dokters, thuiszorg, fysio en andere hulptroepen zoals zijn familie en vrienden die zijn leven langzaam overnamen. Hij vond het vreselijk om afhankelijk van anderen te zijn geworden. Door zijn veranderde situatie was Alex soms behoorlijk teneergeslagen en kon hij flink mopperen.

In de zomer van 2017 kwamen we in contact met Haidy. Na een kennismaking ging zij bij hem aan de slag. Haidy bleek in staat om snel en goed contact met Alex te leggen. Zij kwam een keer per week en kookte voor hem. Dat betekende in de praktijk dat zij eerst boodschapjes ging doen. Aangekomen in het appartement kookte zij, hielp Alex met eten en waste af. Ook hielp zij hem bij het avondritueel: tandenpoetsen, pyjama aan en naar bed gaan. Het klinkt eenvoudig maar in de praktijk is het hard werken. Haidy en Alex hadden een klik. Zij waren enorm op elkaar gesteld. Ik wil daarbij opmerken dat Haidy haar werk serieus nam en altijd op tijd was. Ik herinner mij verschillende dagen in 2018 met hoosbuien en omgewaaide bomen in de hele stad en dat Haidy gewoon op de afgesproken tijd bij Alex was en dat heel vanzelfsprekend vond.

Alex is begin 2019 overleden. Dat vinden wij nog altijd heel verdrietig. Haidy heeft ontegenzeggelijk veel voor Alex betekend in zijn laatste jaren. Hij zag altijd naar haar komst uit. Zij was een lichtpuntje in zijn donkere bestaan en heeft dat samen met anderen dragelijk gemaakt. Ik kan Haidy van harte aanbevelen.’

– Bas

“Mijn moeder vindt de aandacht die Haidy aan haar geeft prettig.”

Reacties

Een rustig gevoel

‘Sinds maart woont mijn moeder bij Kloek Amsterdam. Kloek is een locatie voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Ze wonen daar met zorg en begeleiding. Als zoon probeer ik natuurlijk ook de nodige aandacht aan mijn moeder te geven maar dat heeft soms ook zijn beperkingen. Sinds een paar maanden helpt Haidy mij daarbij.

Haidy gaat twee keer per week bij mijn moeder op bezoek en dan gaan ze zo vaak mogelijk samen iets leuks doen: een wandeling maken, ergens koffie drinken, wat boodschappen doen en ze maken een praatje. De aandacht die Haidy aan mijn moeder geeft wordt door mijn moeder als prettig ervaren. Het geeft mij ook een rustig gevoel dat er naast Kloek en mij zelf nog een ander is die mijn moeder aandacht geeft, haar in de gaten houdt en ook nog eens vermaakt. Ik vind Haidy TOP!

– Marco

“Mijn vader heeft enorm genoten van je warmte en humor.”

Reacties

Uitjes en hapjes

‘Lieve Haidy, jij hebt bijna een jaar met veel toewijding en liefde voor mijn vader met Alzheimer gezorgd. Twee tot drie keer in de week ging je naar Vondelstede toe, waar je mijn vader op goede dagen mee op pad nam. Jullie gingen samen uit eten, wandelen in het Vondelpark, een ijsje eten, op een open lucht concert een dansje maken en zijn zelfs naar een old timer-dag gegaan.

Op mindere dagen kwam jij met lekkere hapjes naar hem toe, maakten jullie een wandelingetje in huis, luisterden jullie naar muziek, of kletsten jullie rustig samen in de stoel. Je neemt initiatief, kijkt vooruit, bent flexibel en creatief. Dat zijn mooie kwaliteiten. Mijn vader heeft enorm genoten van je warmte, gezelligheid, positiviteit en humor. Je was een grote steun voor onze familie. Daar ben ik je enorm dankbaar voor.’

– Carine

“We hebben een fijn contact.”

Reacties

Onvoorwaardelijke steun

‘Door een oogziekte kan ik veel dingen niet meer zelf doen. Daarom ben ik zo blij met de onvoorwaardelijke steun van Haidy.
Ze komt me regelmatig voorlezen en helpt me daarnaast bij alles wat nodig is. Wij hebben een fijn contact.’

– Hansje

“Haidy was er op het juiste moment”

Reacties

Hulp in de vakantie

‘Een geruststellende gedachte. Haidy zorgde voor mijn moeder toen ik op vakantie was. Ik kende Haidy nog van heel wat jaartjes geleden via ons werk. Ze was toen al lief en geduldig. Echt een fijn mens. En toen ik haar oproep zag, twijfelde ik geen moment.

Ik zocht iemand die mijn moeder gezelschap kon houden tijdens mijn vakantie, een betrouwbaar persoon met een luisterend oor. Zij was er op het juiste moment. Ik heb daardoor een fijne, zorgeloze vakantie gehad. Bedankt Haidy, voor alle goede zorgen.’

– Angelique